День поширення інформації про проблему аутизму.

Сьогодні у всьому світі день, важливий для дітей з особливими потребами – День поширення інформації про проблему аутизму.

Покажіть цей пост друзям, знайомим, ставте ♥ – чим більше людей дізнаються про аутизм, тим більше уваги приділятимуть всім аспектам допомоги, навчання та підготовки таких дітей.

✅ Аутизм у дітей – це особливий розлад особистості, при якому дитина поводиться не так, як ми звикли, заглиблюється в себе та у свій світ.

У дітей за аутизмом помітні порушення комунікації, пристосування до навколишніх умов, проблеми поведінки.

Але насправді аутизм – не хвороба. Він виникає через порушення розвитку мозку і потребує активних занять та корекції разом зі спеціалістами.⠀

Розвивається синдром в перші роки життя дитини. У нього безліч симптомів, але в першу чергу діти з аутизмом мають труднощі за спілкуванням, поведінкою, обмеженими інтересами.

Вилікувати аутизм неможливо. Але спеціалісти допомагають полегшити симптоми, скоригувати порушення, які стають наслідком аутизму. Головне – вчасна комплексна корекція, щоб дитина могла легше влитись у суспільство.

У дітей з аутизмом часто помічають “рваний” розвиток – у деяких навичках дитина може випереджати інших, а в деяких відставати. За умови підтримки та системних занять, діти з аутизмом можуть стати навіть повністю самостійними, хоча і потребують підтримки від всіх нас у будь-якому віці.

Давайте активніше приділяти увагу дітям з аутизмом та їх сім’ям. Розказувати, що у цих сімей є проблеми, які потребують рішення. І ці рішення вже є, вони з кожним роком розвиваються.

Це допоможе їм стати частиною нашого суспільства ❤

Автор:

Сторожук Марія Вікторівна

Співзасновник, психолог, сертифікований фахівець методу біоакустичної корекції

Задати питання або записатися на прийом

Запитати в Viber

Запитати в Telegram

Запитати в Facebook

Спробуйте стікерпаки нашого центру

перейдіть за посиланням для завантаження

dv278