Розвиток дрібної моторики

Розвиток дрібної моторики. Чому це надважливо для вашої дитини.

Руки у дитини – другий мозок, адже вони тісно пов’язані.

? Робота рук відображається в зоні мозку на дуже великій зоні, буквально поруч з мозковим відділом, який відповідає за мовлення дитини.

Коли дитина робить щось руками, виконує вправи на дрібну моторику – йде стимуляція саме мовленевої зони.?

Це підтверджують і дослідження – всі вони показали, що рівень розвитку мовлення у дитини залежить від того, наскільки сформовані у неї тонкі та дрібні рухи пальців рук.

? А значить, і масаж долоньок та пальчиків, і пальчикові ігри, й ігри з дрібними предметами кожен має включати у обов’язкові щоденні заняття з маленькими дітьми та дітьми, які потребують розвитку мовлення ??.

? Але є і ще дещо, про що обов’язково потрібно згадати ?: дрібна моторика рук розвиває не тільки мовлення. Вона взаємодіє з мисленням, уявою, руховою і зоровою пам’яттю, спостережливістю, координацією і увагою.

? Розвивати дрібну моторику необхідно ще і з тієї причини, що все майбутнє життя поки ще маленької людини вимагатиме в майбутньому застосування координованих і точних рухів кистей рук і пальців.

Взяти хоча б абсолютно елементарні дії: застібання і розстібання гудзиків і замків, зав’язування шнурків, надягання і зняття одягу, малювання і письмо, робота з комп’ютером і багато іншого.

? Здавалося б, просто, проте нічого з цього людина не зможе виконувати належним чином, якщо його дрібна моторика не буде розвинута!

? Як розвивати дрібну моторику? Існує безліч ігр та вправ для дрібної моторики а також спеціально розроблені спеціалістами заняття в комплексі з тренажерами та масажами – ми регулярно проводимо такі у нас у Корекційному центрі «Розвиток»

Автор:

Сторожук Олександр Михайлович

CEO DV clinic, психофізіолог

Задати питання або записатися на прийом

Запитати в Viber

Запитати в Telegram

Запитати в Facebook

Спробуйте стікерпаки нашого центру

перейдіть за посиланням для завантаження

dv278