ігри з дитиною

Чому ігри з дитиною — найперше що допоможе

Не будем вдаватись у складні теорії вчених — розкажемо просту точку зору всіх, хто займається розвитком дітей та дорослих.

Якщо вашій дитині потрібен особливий підхід у навчанні, перше, чим потрібно зайнятись — ігри. Це не для розваг, а для того, щоб допомогти дитині.

Діти мають різні можливості та здібності, а деякі діти потребують особливої підтримки, щоб їх розвиток був гармонійним — традиційні методики навчання тут не можуть не допомогти.

  • По-перше, тому що ігри взагалі найкраще розвивають дитину. А якщо це розвиваючі ігри, то вони допомагають дитині пізнавати світ і себе, дізнаватись нову інформацію та взаємодіяти з батьками.
  • По-друге — ігри не просто важливі. Вони необхідні для розвитку дитини. Навіть якщо вони можуть здаватись примітивними та одноманітними, вони виконують важливу функцію. Якщо для дорослих результатом роботи буде продукт, який вони виробляють, то для дитини — нове знання, яке він отримає після гри.
  • По-третє, ігри допомагають дорослому зрозуміти дитину. Під час гри дитина розкривається зовсім з іншого боку і так само з іншого боку пізнає своїх батьків

І нарешті — якщо у дитини є особливі потреби чи виникають проблеми, наприклад, з мовленням, ігри можуть допомогти підтримати розвиток та допомогти виробити нові навички.

Ігри допомагають розвивати дрібну моторику, тренувати пам’ять, логіку, просторову уяву.

До того ж ігри навчають, розважаючи, а дітям завжди важливо навчатись цікаво. Це утримує їх увагу та полегшує закріплення отриманих знань.

Автор:

Сторожук Марія Вікторівна

Співзасновник, психолог, сертифікований фахівець методу біоакустичної корекції

Задати питання або записатися на прийом

Запитати в Viber

Запитати в Telegram

Запитати в Facebook

Спробуйте стікерпаки нашого центру

перейдіть за посиланням для завантаження

dv278